V mesecu juniju so delavci OŠ Litija na pobudo razrednika izvedli dobrodelno akcijo za učenca, ki ima skotopični sindrom. Diagnostika in pripomočki so zelo dragi in ne spadajo v zdravstveno zavarovanje. Delavci šole so zbrali 814€ in jih predali staršem ob koncu šolskega leta. Hvala.

Marjeta Mlakar Agrež

V torek, 18.6.2019, so učenci in učitelji PPP preživeli prijetno dopoldne na PŠ Sava. Vodja šole je goste sprejela in jih popeljala v prostore šole. Druženje je v začetnem delu potekalo v telovadnici, kjer so z učiteljicami predstavili zanimivosti in zgodovino svojega kraja. Izkazali so se tudi v plesnih in pevskih točkah, Maks Štepic iz 2. razreda pa je pogumno prijel harmoniko in nanjo zaigral nekaj poznanih viž.  Učitelji in učenci PPP so ob spremljavi kitare zapeli svojo himno. Sledil je sprehod po kraju, ki se je zaključil na igrišču, kjer je čakalo veliko presenečenje v obliki napihljivega gola. Druženje je s tem postalo prijetnejše, pristnejše, učenci obeh šol so uživali. Če uživajo učenci, uživajo učitelji. Krog prijateljstva in dobre volje se je sklenil z željo, da se druženje še kdaj ponovi. Hvala vsem, ki ste pripomogli, da je bil dan lepo preživet.

                                                                                                                                                                                                                                                                    Melita Rozina

 

SLIKA 22

V torek, 4. 6. 2019  si je 45 učencev, ki so celo šolsko leto obiskovali skupino za samopomoč z elementi samozagovorništva Face 1, Naj-stniško skupino, skupino Modre kapice in tutorji, za nagrado ogledalo film Pokemon detektiv Pikachu. Po filmski predstavi v Koloseju se so učenci o vsebini filma pogovorili ob malici v McDonaldsu. Zadovoljni so se vrnili ob 18.00, saj so preživeli lepo popoldne.

Nataša Zupan Cvetežar

OŠ Litija, Podružnico s prilagojenim programom, so na letošnjem Državnem prvenstvu v atletiki zastopali atletinja in trije atleti, ki se jim je uspelo na Regijskem tekmovanju povzpeti na zmagovalne stopničke. To je tudi tokrat uspelo Janu Kepi, ki je v skoku v višini zasedel izjemno 2. mesto. Tik pod zmagovalni oder je v skoku v daljino uspelo doskočiti Urošu Žibertu, ki je zasedel 4. mesto. Solidno pa sta v teku na 300m nastopila Vida Kokovica, ki je zasedla 11. mesto in Nik Dragar, ki je zasedel 9. mesto. Vsi so učenci 9. razreda.

Vili Guček

 

SLIKA 11

Z veseljem sporočamo, da smo učenci in učitelji podružnice s prilagojenim programom srečno prispeli v Žusterno. 

 

Na vrh