Pa je le prišel tudi med nas težko pričakovani zadnji mesec v letu, ki smo se ga razveselile vzgojiteljice, še posebno pa so se ga razveselili otroci. Za začetek smo postavili novo letno jelko. Izdelali smo okraske iz različnih barvnih gumbov ter tako okrasili jelko, za konec pa smo prižgali še pisane lučke, ki ji dajo prav poseben čar. Vsako jutro se zberemo ob njen in prebiramo različne pravljice, pojemo pesmi in se veselimo ter rajamo ob različni glasbi. Veliko časa preživimo na prostem, kjer otroci na različne načine neskončno uživajo in se igrajo na snegu. Bili pa smo tako pridni, da nas je tudi v vrtcu obiskal prvi izmed dobrih mož. Vse lepo v prihajajočem letu vam želimo strokovne delavke in otroci iz vrtca Polhek Polšnik.

IMG 5f00a5deb442420e0539b0d25eb91aad V

Kako smo spoznavali Orffove inštrumente ... In tudi zaigrali smo nanje. 

orff

V vrtcu smo izdelovali igrače iz različnih materialov.

inštrumenti

inštrumenti 2

Bele snežinke, zvezdice bele,

padajo, padajo tiho z neba ...

Na srečo in veselje otrok je na Polšniku zapadel prvi sneg. Z otroki smo se odpravili ven, kjer smo se prepustili zimskim užitkom.

bele snežinke1

bele snežinke 3

V ponedeljek, 2. 10. 2017 smo imeli v vrtcu kino. Vsak izmed otrok si je izdelal papirnato posodo za zdrave priboljške, vzgojiteljice pa smo otrokom pripravile kino vstopnice. Ogledali smo si risanko z naslovom Franček in ogenj.

koni vrtec

Drugi dan v tednu otroka smo namenili Piki Nogavički. Z otroki smo se o njej najprej pogovorili. Sestavili so sestavljanko Pika Nogavičke, jo prilepili na trši papir ter jo pobarvali s flomastri. Nato smo si ogledali risanko z naslovom Pika ne gre v šolo. Po sadni malici pa je sledilo druženje skupaj s šolarji v telovadnici. Naučili smo se Pikin ples, ter se našemili v Pike, opice ter gusarje. Bil je res poseben dan, tako kot je posebna, igriva, norčava naša Pika Nogavička.

pika vrtec

pika3

V sredo, 4. 10. 2017 so nas v vrtcu obiskali vojaki in vojakinje Slovenske vojske. Za šolske in vrtčevske otroke je bil to zelo zanimiv dan. Vojaki so jim pripravili poligon v telovadnici, vojakinje pa so poskrbele, da so otroci izgledali kot pravi vojaki. Po končanih dejavnostih v telovadnici smo se odpravili na igrišče, kjer smo si od zunaj in od znotraj ogledali vojaško vozilo. Za nagrado pa jih je vojak peljal en krog po igrišču. Vsi otroci so zelo uživali in se zabavali.

vojaki vrtec

vokaji 2

vojaki3

V četrtek, 5. 10. 2017 pa sta nas obiskali dve policistki. Otrokom sta prebrali pravljico. Pogovorili so se o delu policistov. V telovadnici sta pripravili različne rekvizite in pripomočke, ki jih policisti potrebujejo pri svojem delu. Na koncu smo si na šolskem igrišču ogledali policijsko vozilo.

policistki

policistki 2

Na vrh