Skoči na glavno vsebino

V soboto, 18. junija, smo se učenci 8. C razreda, z našim razrednikom Miklavžem Šefom, učiteljico Majo Klopčič in pasjim čuvajem Lynkom, odpravili na dvodnevni pohod, ki se je pričel pred našo šolo.

Iz Litije smo se najprej povpeli na Strešni vrh in se od tam usmerili proti Vačam. Na Vačah smo imeli prvi daljši postanek, kjer smo se dobro okrepčali, saj je bila pred nami še dolga pot, ki je vodila mimo GEOSSA proti Pivkelj Turnu, najvišjemu vrhu Moravč. Vreme na poti je bilo sončno in je ponujalo čudovite razglede na bližnje hribe ter doline. Na Pivklju smo za srečo pozvonili na zvonček želja in jo mahnili navzdol proti Planinskemu domu na Uštah, kjer smo se pripravili na večerne dejavnosti v sklopu Erasmus projektov.

Zvečer smo ob zvokih kitare zamesili kruh in si na odprtem kurišču pripravili klobasice zavite v testo. Jasna zvezdna noč in utrujeno zehanje od napornega dneva sta oznanjala, da je čas za nočni počitek. Drzna dekleta so se odločila, da prespijo zunaj ob staji s konji, fantje pa so izbrali udobnejšo možnost, zato so prespali v domu.

Zjutraj nas je prebudilo žvrgoljenje ptic in rezgetanje konjev, ki so oznanjali, da je čas za zajtrk in novo pešpot naprej proti plezališču pod Miklavžem. Podobno, kot smo se vsak po svoje borili med šolskim letom, smo tudi v steni vsak po svojih najboljših močeh premagovali ovire in plezali proti vrhu do cilja.

Popoldne smo se navdušeni nad lepo preživetim vikendom peš spustili v Senožete, kjer so nas pričakali starši. Želimo si, da dogodivščino čim prej ponovimo!

Oglejte si še video našega vikenda: https://video.arnes.si/watch/5qfry7lwtvkx

 

Dostopnost