Skoči na glavno vsebino

Med 8. septembrom (mednarodni dan pismenosti) in 8. oktobrom (zaključek Tedna otroka) je potekal Nacionalni mesec skupnega branja – Beremo skupaj. Projektu se je pridružilo 435 učencev matične šole, podružnice Sava in Polšnik ter podružnice s prilagojenim programom.

Branje je ključno za otrokov jezikovni, intelektualni in sploh vsestranski razvoj. Odrasli smo tisti, ki moramo biti zgled, brati že najmlajšim in jih kasneje spodbujati, da berejo tudi sami. S projektom Beremo skupaj smo želeli izboljšati bralno pismenost in komunikacijo mladih in starejših o literaturi z branjem v šoli pri pouku in doma. Učenci so v tem mesecu opravljali bralni izziv, morali so brati vsaj 20-krat po 15 minut. Dve tretjini vključenih učencev je bralni izziv uspešno opravilo. Za nagrado bodo prejeli leseno knjižno kazalo OŠ Litija. Vsak mladi bralec šteje!

Učenci so ugotovili, da je branje lahko zabavno, da je branje pot k znanju in da kdor bere, živi tisoč življenj. Čestitke vsem bralnim zmagovalcem, hvala mentorjem in staršem za sodelovanje!

Berite še naprej in ne pozabite, če se vam zdi, da je branje knjig dolgočasno, jih berete narobe!

Koordinatorica projekta: Anita Eltrin

 

 

Dostopnost