Skoči na glavno vsebino

Tehniški dan za učence od 6.- 9. razreda smo 15. novembra pričeli, kot bi ga morali vsak dan- s tradicionalnim zajtrkom. Pravzaprav so imeli vsi učenci, delavci šole, pa tudi predstavniki občine z županom g. Rokavcem na čelu ter  lokalnimi pridelovalci zajtrk naših babic: kruh, maslo, med, jabolko ter mleko. Pridružile so se tudi predstavnice  Univerze za 3. življenjsko obdobje ter Mestnega muzeja Litija, le-te so skupaj z učenci v okviru projekta Dediščina nas povezuje pripravile zdrave namaze z zelišči in zeliščne čaje. Ni treba poudariti, da si ekološka jabolka s kmetije Rožej, med čebelarja Grošlja, mleko s kmetije Zajc ter  ekološki kruh Deveta vas res zaslužijo znak izbrana  kakovost Slovenije.

.     

 

Da pa življenje nista samo med in mleko, so spoznavali preko delavnic v naslednjih urah. Šestošolci so merili sladkor v hrani in spoznavali, kako lahko enak zajtrk pripravimo z bistveno manj sladkorja, obiskal pa jih je tudi lokalni čebelar g. Grošelj.

      

Sedmošolci so spoznavali zdrav način življenja, dejavnike, ki vplivajo na razvoj mladostnikov, v športni dvorani pa so aktivno poskrbeli za svoje zdravje.

   

Osmošolci so se osredotočili na lokalne pridelovalce, reševali križanko in izdelali plakate, nazadnje pa so imeli težko pričakovano tradicionalno predavanje g. Erika Vidmarja o drogah, aidsu ter varni spolnosti.

 

  

  

Devetošolci so se po zajtrku razdelili v dve skupini, prva je odšla na bližnjo kmetijo Zajc, koder so lahko poskusili  njihove domače izdelke.

  

Druga skupina pa je imela predavanje o davkih, ki ga je  izvedel g. Stanislav Mikuž s Finačne uprava RS v okviru davčnega opismenjevanja mladih.

 

Dostopnost