Skoči na glavno vsebino

Medgeneracijsko druženje z igrico Smrkastični božič na Polšniku

V ponedeljek, 20. 1. 2020, smo imeli na Polšniku prav poseben obisk.

Poklical nas je gospod Karlo Lemut iz Sveta za medgeneracijsko povezovanje v Občini Litija, ki je predlagal, da nas na Polšniku obiščejo učenci OŠ Gradec, z mentorico Tjašo Lemut Novak in nam predstavijo igrico z naslovom Smrkastični božič.

Na srečanje smo povabili tudi starše ter babice in dedke. Z veseljem so se pridružili našemu »smrkatičnemu« dnevu.  Po malici smo se zbrali v telovadnici, kjer nas je pozdravila gospa Tjaša Lemut Novak ter nam povedala, kako je igrica Smrkastični božič nastajala. Prepustili smo se igralski zasedbi OŠ Gradec, smrkcem, Gargamelu in Azraelu ter njihovem praznovanju božiča. Vsi smo uživali v prikupni predstavi, lepih kostumih in čudoviti božični sceni ter glasbi. Smrkci so okrasili drevo in obdarili drug drugega, celo Gargamel in Azrael, ki sta v resnici dva velika lumpa, sta dobila božično darilo.

Ob koncu druženja smo v telovadnici pogostili babice, dedke, mamice in očke s kavico in piškoti, dekleta iz OŠ Gradec pa smo povabili v zbornico na pico. Lepo je bilo videti babice in dedke, ki so na srečanju objeli svoje vnuke. Lepo je bilo tudi opazovati, kako so se tri različne generacije družile na naši šoli v tem januarskem meglenem dopoldnevu.

Z gospodom Lemutom pa smo se dogovorili, da bomo tudi v prihodnje sodelovali in se mu obenem iskreno zahvalili za zanimiv in zabaven obisk.

 

 

 

 

Dostopnost