Skoči na glavno vsebino

V novembru, decembru in januarju smo v vrtcu Polhek Polšnik nudili nujno varstvo. Tako smo se z otoki, ki so bili v vrtcu posvetili zgodbam Zakaj je bil rožnati slonček žalosten in kako je spet postal srečen, Muci copatarici in Pod medvedovim dežnikom. Glede na vsako zgodbo smo se posvetili tudi primernim dejavnostim.

Končno pa je prišel februar 2021, ko je vrtec ponovno odprl vrata za vse otroke. Tako nas je ta mesec zgodba Moj dežnik je lahko balon (pisateljice Ele Peroci) popeljala v svet domišljije.

Otroci so se poizkusili v pripovedovanju izmišljenih zgodb s pomočjo kock in kart pripovedovalk. Izdelali smo knjigo vtisov, plakat na temo Franceta Prešerna, slovenske zastavice in balone s tehniko kaširanja. Poskrbeli smo tudi za ptice pozimi, saj smo jim izdelali ptičje pogače.

15. februarja smo se pridružili projektu Junakov 3. nadstropja in se spomnili otrok, ki so zboleli za rakom. Pogovarjali smo se o tem, kako zelo pomembno je zdravje. Vsak otrok si je izdelal pentljo in si jo ponosno pripel. Barvali smo tudi pobarvanke, ki so jih pripravili v društvu.

Da bi dokončno pregnali zimo, smo se na pustni torek v vrtcu zbrale maškare.  Odpravile smo se na sprehod po vasi in veselo zapele  ter zarajale.

V mesecu januarju smo praznovali rojstni dan na temo copatk, v mesecu februarju pa smo pripravili praznovanja na temo Tačke na patrulji in dan muck.

Mesec je minil v znamenju veselja, saj smo se spet lahko skupaj družili, se igrali in smejali.

Dostopnost