Skoči na glavno vsebino

 

Dragi parlamentarci!

Ker je izvedba Otroškega parlamenta v Državnem zboru še vedno vprašljiva, so se v Zvezi prijateljev mladine odločili, da učencem, mladim parlamentarcem ponudijo drugačno obliko razprav.

  1. Tema Otroškega parlamenta MOJA POKLICNA PRIHODNOST in 4 podteme:
  • Moj poklic: skrbi, pričakovanja, znanja in veščine;
  • Poti do mojega poklica;
  • Poklici sedanjosti in poklici prihodnosti;
  • Slovenija, Evropa, svet – pozitivno, negativno, zanimivo

so na voljo na spletni platformi OPIN.ME.  Neposredna povezava za dostop: https://opin.me/sl/orgs/slovenian-association-friends-youth/

Spletna platforma bo aktivna do 30. 4. 2020. Za oddajo komentarjev/predlogov se najprej registrirate preko Google računa ali Facebook profila, uporabite nadimek (»nick-name« oz. username). Ko ste registrirani, lahko oddate komentarje kadarkoli do konca meseca, le da se potem ob vsakem dostopu le vpišete. Bodite konstruktivni, pozitivni, ne pa žaljivi. Upoštevajte spletni bonton!

  1. Časoris, spletni časopis za otroke: če želite napisati prispevek/razmišljanje na temo, podtemo napišite besedilo v dolžini 2000 znakov s presledki. Avtor naj pripiše svoje podatke (ime, priimek, šola, razred) in pošlje fotografijo. Prispevek pošljite na Časoris urednik@casoris.si in v vednost zega@zpms.si ter mentoricama mili.bucar@gmail.com in natasa.zupan2@guest.arnes.si

 

  1. Radijska oddaja Hudo bo v soboto, 18. 4. 2020, od 9. 00 do 11. 00 ure namenjena temi Otroškega parlamenta. Nekaj izjav bodo posneli vnaprej, sicer pa boste otroci lahko tudi klicali v oddajo. Vabljeni k poslušanju in sodelovanju!

 

Vse dobro in lepo se imejte!

Mentorici: Mili in Nataša

 

Dostopnost