Skoči na glavno vsebino

V mesecu marcu smo Polhki spoznavali različne živalske družine. Obiskali smo bližnjo kmetijo in si na prostem ogledali živalske družine zajcev, koz, konjev, rac in kokoši.Živali, ki nam niso tako blizu, so otroci spoznavali preko knjig, fotografij, iger živalski spomin, s pantomimo, s poslušanjem živalskih glasov ter oponašanjem le teh z instrumenti. Otroci so prepoznavali živalske vzorce, reševali uganke ter se igrali z živalskimi figurami. Preštevali so družinske člane, zlogovali, se igrali z glasovi. Naučili so se ples od glave do peta, ter ga vsako jutro z navdušenjem zaplesali. Igrali smo se družabne igre na temo živali. Veliko časa smo preživeli zunaj in opazovali živali ter naravo, ki se prebuja v pomladi.

Bili smo tudi zelo  ustvarjalni saj smo pripravili šopke za dan žena, za praznik mučencev pa simpatične srajčice. Za Gregorjevo so otroci skupaj s starši doma izdelali čudovite gregorčke, v vrtcu pa smo jih spustili po bližnjem potočku. Za materinski dan so otroci poslikali lesene svečnike v obliki srčkov. Ker letos nismo morali organizirati prireditve ob materinskem dnevu, smo za mamice in očke posneli video, v katerem so otroci zapeli pesem Jaz imam pa goslice, povedali deklamacijo Moj očka ter zaplesali ples Od glave do peta.
V mesecu marcu sta dva otroka praznovala tematski rojstni dan, tako smo imeli kolesarski dan ter dan morskih deklic.
V naše kraje je prišla pomlad, ki smo jo spustili tudi v našo igralnico, saj jo krasijo cvetlice ter metuljčki in nam tako pričarajo še posebno prijetno vzdušje.

 

Dostopnost