Skoči na glavno vsebino

V mesecu aprilu smo se Polhki podali na pot k Mojci Pokrajculji. Spoznali smo se z zgodbo, si ogledali predstavo in se pogovarjali o poklicih. S pomočjo slikopisa smo se naučili pesem Mojca Pokrajculja. Nato pa smo se poizkusili v različnih poklicih. Postali smo pravi vrtnarji, saj smo posejali fižol ter bučke. Vsako jutro smo se spremenili v vremenarje, saj smo naredili vremenski koledar in ga dnevno dopolnjevali. Kot kuharji so si otroci pripravili sadna nabodala, kot pravi slikarji pa so naslikali pomladna cvetoča drevesa.

Vsakodnevno smo se igrali igro vlog po kotičkih kuhinja, tržnica, pisarna, dom in družina, trgovina, knjižnica, zdravnik, lekarna in delavnica. Igrali smo se z namiznimi igrami o poklicih. Obiskovali našo knjižnico in pripovedovali zgodbe.

Veliko časa smo preživeli zunaj ter v telovadnici, kjer smo se med drugim igrali nove igre – zelenjavna juha, ribič ribice lovi in kipi.

Ob praznovanju dveh rojstnih dni smo se spremenili v gasilce ter oblikovalce modelirne mase. Kot gasilci smo na igrišču premagovali poligon polen ovir in na koncu »pogasili« požar. Seveda smo si vsi zaslužili tudi medalje. Kot oblikovalci modelirne mase pa smo izdelali prav čudovite ptičke.

Mesec april smo posvetili tudi ozaveščanju o čisti naravi. Pogovarjali smo se, kako ravnamo z odpadki in kaj se z njimi zgodi, ko jih odvržemo v koš. Očistili in uredili smo okolico vrtca.

ZAHVALA vsem staršem in otrokom, ki ste se pridružili zbiralni akciji zamaškov za Luka. Prva pošiljka zamaškov je bila že oddana. Luka in njegovi starši se vam zahvaljujejo za vsak zamašek. Z zbiralno akcijo še nadaljujemo.

Dostopnost