Skoči na glavno vsebino

Erasmus plus projekt Reading for life teče predzadnji krog. Zadnji bo na Norveškem, v živo ali preko spleta, v tem trenutku še ne vemo. Vendar ne prehitevajmo. Sedaj je na vrsti naša šola in tedenska spletna mobilnost Express yourself. Podlaga za aktivnosti, delavnice, forum, klepetalnico, pač vse, kar smo načrtovali, je knjiga Krive so zvezde, ki jo je v slovenski jezik prevedel Goštjan Gorenc Pižama in nam tudi dovolil, da smo njegov predstavitveni filmček podnaslovili z angleškim jezikom.

Romunski, španski, portugalski in norveški projektni prijatelji nestrpno čakajo, katere aktivnosti smo pripravili za sledeče dni. Norveška učiteljica je napisala, ker ne morejo potovati k nam, si želijo Slovenijo čimbolj doživeti pri sebi doma. Vsak dan bodo med drugim pripravili kakšno tipično preprosto slovensko jed. Lepa gesta, to je treba reči.

Napisali so nam tudi, da so z veseljem spremljali naše dnevne objave, kjer smo predstavljali značilnosti Slovenije, kar jih je, po njihovih besedah, po drugi strani delalo še bolj žalostne, ker zdravstveni pogoji za srečanje v živo niso ugodni.

Počakajmo nekaj dni, vendar sem prepričana, da bo njihovo žalost  hitro nadomestilo navdušenje. O naši šoli in kraju bodo že prvi dan tako nazorno izvedeli vse, kot bi bili dejansko tukaj. V nadaljevanju pa se bo naše spoznavanje in druženje samo poglabljalo.

Seveda bomo o vsem sproti poročali.

 

Dostopnost