Skoči na glavno vsebino

Tokratni kulturni dan S kulturo v svet so 7. februarja učenci od 6.-9. razreda preživeli zelo aktivno. Prvo uro so imeli proslavo ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri so sodelovali prav vsi  in tako obeležili tudi svetovni dan glasnega branja. Nato so učenci 6. razreda odšli v Kulturni center Litija, tam so si ogledali slovenski film Košarkar naj bo 2, nato so raziskovali okoliščine nastanka filma ter košarke, nazadnje pa so se razgibali v JUST DANCE delavnici. 
Osrednji dogodek za učence od 7.- 9. razreda je bilo srečanje s pisateljico Janjo Vidmar,  ki so ga vodili učenci knjižničarskega krožka. Učenci sedmega razreda so imeli v Splošni knjižnici Litija predstavitev Biblosa, predstavili  so najljubši odlomek knjige v bralnem maratonu, v literarni delavnici so ustvarjali neumetnostna besedila na podlagi pogovora s pisateljico, nazadnje pa so se razgibali v JUST DANCE delavnici.
Učenci osmega razreda so imeli delavnico, v kateri so se lotili zrcalnega pisanja Prešernove Zdravljice, v drugi delavnici pa so krojili podobo Prešerna skozi čas.
Učenci devetega razreda so si najprej ogledali muzikal, nato pa so imeli glasbeno delavnico,

ki sta jo vodila Saša Lešnjak in Alex Volasko. Predstavila sta ozadje nastanka muzikala, naučili so se tudi naslovne pesmi iz predstave Briljantina, koder glavno vlogo poje Saša.

Dostopnost