Skoči na glavno vsebino

Tim Ribič Koražija in Saš Slokan Topolinjak sta v letošnji sezoni Malega šefa Slovenije zastopala našo šolo. Njuna pot v super finale se je začela oktobra, ko sta se prijavila na avdicijo in bila med 300 prijavljenimi učenci izbrana za intervju s televizijsko ekipo, ki je ugotovila, da sta Saš in Tim pravi material za na televizijo – jezična, zanimiva, vztrajna in s kar nekaj kuharskimi spretnostmi. Tako smo marca nestrpno pričakovali prvo oddajo, kjer bomo zaslišali ime naše šole in občudovali spretna mojstra v napetih izzivih.

Prvič jima je uspelo! Pa ne samo prvič! Tudi drugič in tretjič … vse do super finala!

V zadnji oddaji je bila pred njima ultra zahtevna naloga! Pripraviti sta morala trihodni meni – filirano postrv s pastinjakovim pirejem, torteline z nadevom iz fižola in kranjske klobase s fižolovo espumo in za sladico prav posebno pohano šnito z vanilijevo kremo ter malinovim kulijem. Čudne besede, kajne? Pa vendar sta naša tekmovalca točno vedela, kaj pripraviti in kako se lotiti dela. Škoda, ker jima je zmanjkalo časa za pripravo pastinjakovega čipsa, ki ju je ločil do tiste dodatne zvezdice, ki sta jo dobila njuna sotekmovalca Matic in Patrik.

Prav vsi otroci v oddaji so se izvrstno odrezali in nam ob nedeljah pripravili zabavno kulinarično popotovanje. Naša šola pa je še posebej ponosna na uspeh Tima in Saša, ki sta nam s trdim delom priborila kar 6000 evrov nagrade, ki jo bomo porabili za ureditev šolskega vrta, kjer zraste kar nekaj hrane, ki jo porabimo pri pouku gospodinjstva in SPH.

Saš in Tim, hvala, da sta zastopala našo šolo in nam priborila čudovito nagrado!

Želimo vama še mnogo kulinaričnih doživetij, predvsem pa, da nadaljujeta in spoznavata različne okuse ter se še naprej učita in iščeta nove načine priprave hrane.

 

Viri fotografij: https://www.24ur.com/tv-oddaje/mali-sef-slovenije

Dostopnost