Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 15. 12. 2022, so nas obiskala prijazne vzgojiteljica iz Vrtca Litija, ki so nas razveselile z igrico Puhasti Nikec, Božičkov maček.

Niko je Božičkov maček, ki si srčno želi, da bi šel lahko kdaj z Božičkom na pot in pomagal delit darila. A kaj, ko vedno zaspi in zamudi vse skupaj! Dokler se na božični večer ne zgodi, da Niko zaspi v škatli, ki jo škratje po pomoti zavijejo v darilo in tako se po sili razmer zmedeni Niko znajde na Božičkovih saneh. Ko Božiček pristane na strehi graščine, sani napadeta roparja Jaka in Jaša, ki se odločita, da bosta pokradla tista najbogatejša darila. A takrat iz škatle plani Niko, presenečena roparja padeta s strehe v kup snega, kjer ujeta počakata, da ju pride iskat policija. Presenečen Božiček sploh ne more verjeti, kaj bi se pravkar lahko zgodilo. Hvaležen je in Niko bo odslej vedno z njim na sankah, da pa bo dejansko ujel odhod sani, dobi od Božička posebno darilo – budilko.

Božiček pa se je spomnil tudi na nas in vsi otroci v dvorani (pa tudi vzgojiteljice in učiteljice) so dobili za darilo slasten bonbon.

Otroci iz vrtca Polhek in učenci PŠ ter njihove vzgojiteljice in učiteljice se vzgojiteljicam iz Litije lepo zahvaljujemo! ♥️♥️♥️

Dostopnost