Skoči na glavno vsebino

 

V mesecu maju smo se posvetili predvsem družabnim in socialnim igram ter projektu Mali sonček. Večkrat smo prebrali knjigo Se lahko igram s tabo in po njej naredili dramatizacijo. Tekom meseca smo se z otroki igrali različne družabne igre (Človek ne jezi se, Domino, Mikado, Enka, Črni Peter, Spomin, Kače in lestve …) ter socialne igre (Osliček, kdo te jaha?; Bela lilija; Barvice; Letalo, potres, poplava; Stol na moji desni) in z njimi krepili upoštevanje pravil, sodelovanje, predvidevanje, strpnost, pozornost, opazovanje, primerjanje, štetje, itd. Peli in plesali smo pesem Lepši svet. S pomočjo deklamacije Dnevi v tednu smo ponavljali dneve, pogovarjali smo se o mesecih ter letnih časih, se preštevali,… Uživali smo v nabiranju regratovih cvetov ter izdelavi sirupa.

19. maja smo se udeležili Cici vesele šole. S predšolskimi otroci smo se posvetili predlogom, utrjevali smo barve, glasove ter zloge. Reševali so interaktivne naloge na računalniku ter grafomotorične vaje v njihovih mojstrskih zvezkih.
Konec maja smo se začeli posvečati projektu Varno s soncem. Z otroki smo se pogovarjali o soncu ter o zaščiti pred njegovimi močnimi poletnimi žarki. Skupaj smo izdelali veliko sonce in kape iz papirja.
Maja sta svoj rojstni dan praznovala dva otroka. Tako smo praznovali dan dinozavrov in dan vlakov.

 

Dostopnost