Skoči na glavno vsebino

V petek, 25. 11. 2022, smo po dolgi pavzi spet nastopali na velikem odru.

Ker je naš oder skoraj tri leta sameval in nabiral prah, smo se odločili, da bo temu konec!
Kulturno društvo Pavle Voje Polšnik se je domislilo, da pripravimo prireditev za vaščane, kjer bi se predstavili vsi talenti, ki jih na Polšniku ni malo.
Poleg vseh glasbenikov, ki obiskujejo glasbeno šolo, pesnice Vide Sladič in vaškega otroško-mladinskega zbora, smo se seveda predstavili tudi šolarji in otroci iz vrtca Polhek. Prireditev sta vodili Andrijana Nograšek in Mia Vozelj.
Malčki so zaplesali oblečeni v prikupne čebelice. Ko smo videli njihov nastop, smo ugotovili, kako zelo smo pogrešali ta druženja ob petkovih večerih.
Sledila je točka športnega učitelja Mihe Goloba, ki je z učenci pokazal, kakšni športni taletni so. Kako so spretni in gibčni in kakšne vragolije vse znajo. Na odru so se izkazali kot pravi športniki.
Sledil je nastop najmlajših učencev. Ker jih je v razredu ravno osem, so uprizorili odlomek iz Sneguljčice in sedem palčkov.
Starejši učenci pa se predstavili nekaj deklamacij naših znanih slovenskih pesnikov in odigrali Rdečo kapico po koroni, igrico, ki so jo sestavili kar sami z učiteljico.
Pevski zbor je na koncu ubrano zapel Kreslinovo pesem z naslovom Vse se da. Z nami je zapela tudi dvorana v publiki in potrdila rek: Kjer je volja, tam je pot. Vse se da, če se hoče. In mi smo ta večer res dokazali, da se nam da. Naj bo tako še naprej.
Dostopnost