Skoči na glavno vsebino

Danes smo se zbudili ob 6.45, potem smo si umili zobe in pojedli zajtrk. Po zajtrku smo si pripravili nahrbtnike in se ob 8.15 odpravili v šolo. Ko smo prišli v šolo, smo se razdelili po razredih. Starejša skupina je obravnavala programiranje s kodo in eksperimentalno delo. Mlajša skupina je obravnavala funkcijo rotate in zanko for v OpenScadu, s spletno stranjo code.org pa smo jim pokazali, kaj se učijo naši učenci pri neobveznem predmetu računalništvo od 4. do 6. razreda. 

Med urami imajo učenci tudi krajše odmore, da se razgibajo. Mlajša skupina se je odločila za plesanje Just Dance, starejša pa je med tem časom odšla ven na svež zrak. Med daljšim odmorom pa so nam učenci iz šestega razreda pripravili obrok. Pripravili so nam cvetačno in paradižnikovo juho, kruh ter sladico, ki nam je bila zelo všeč.

Ko smo prišli domov, smo tudi otroci pomagali učiteljici in učitelju pri pripravi kosila. Po popoldanskem počitku smo nadaljevali z delom in se pripravljali na naslednji dan. Ob 16.30 smo se odpravili v Brønnøysund, saj nas je naš prijatelj Fredrik povabil v Newtonovo sobo, kjer dela.

Bilo je zelo zanimivo, izdelali smo voziček in progo, ki ponazarja pretvarjanje med kinetično in potencialno energijo. Organizirali pa smo tudi tekmovanje med ekipami. Zmagali so Iza, David in Marko, saj je njihov voziček prevozil najdaljšo pot. Ko smo prišli nazaj domov, smo nekaj malega pojedli, se uredili za spanje, se še malo družili, nato pa ulegli v posteljo in zaspali.

Dostopnost