Skoči na glavno vsebino

Spoštovani starši, dragi učenci,

veselimo se ponovnega snidenja, že drugič v novem koledarskem letu. Upam, da tokrat ostanemo skupaj v prostorih šole do konca šolskega leta. Kljub izboljševanju situacije v državi še vedno nismo na varni strani, zato bo še vedno potrebno spoštovati navodila, kot nam jih nalagajo za to odgovorne inštitucije v državi. V nadaljevanju najdete osnovna navodila ob ponovnem prihodu v šolo.

Učenci 1. triade v torek, 9. 2. 2021 ponovno vstopajo v šolo in pouk na daljavo se za to skupino zaključuje. V šolo lahko pridejo samo zdravi učenci in zaposleni.

Učenci pridejo v šolo s pravilno nameščeno masko, ki jo tudi v šoli nosijo v skupnih prostorih (hodniki, garderobe, jedilnica, sanitarije…), v učilnici, ko so na svojem mestu pa jo lahko snamejo. Učitelji nosijo masko ves čas, ko so v šolski stavbi.

Učenci si ob vstopu v šolo razkužijo roke, se preobujejo v copate in odidejo v učilnico. Po šoli hodijo v varnostni razdalji po označenih koridorjih. V učilnici odložijo svoje stvari ob stol in mizico, ki jim je dodeljena in si umijejo roke. V učilnico prinesejo tudi zgornja oblačila (toplejša), ki jih bodo zaradi pogostejšega prezračevanja učilnic potrebovali.

Učenci ki so vključeni v jutranje varstvo vstopajo v šolo med 6.00 in 7.30, ob urah, ki so jih sporočili starši.

Učenci, ki prihajajo s šolskimi prevozi vstopijo v šolo takoj po prihodu pred šolo.

Ostali učenci naj v izogib gneči prihajajo v šolo ob naslednjih urah:

  1. razred ob 7.40
  2. razred ob 7.45
  3. razred ob 7.50

Učenci 1. razreda vstopajo skozi vhod prve triade, učenci 2. in 3. razreda pa skozi glavni vhod, vsak razred skozi svoja ustrezno označena vrata .

Starši v šolo ne vstopajo.

Poleg jutranjega varstva, ki se začne ob 6.00 je po pouku organizirano tudi podaljšano bivanje in sicer za vsakega učenca do ure, ki so jo sporočili starši, najdlje pa do 16. ure.

V šoli bo za učence 1. razreda organiziran zajtrk, za vse učence prve triade pa malica in kosilo, tako kot so bili učenci na prehrano prijavljeni pred vstopom prve triade 26. 1. 2021 .

Prevozi za vozače so organizirani zjutraj po ustaljenem voznem redu, popoldne pa kombiji izpred šole odidejo med  12.40, ko odpeljejo prvi in 12.50, ko odpeljejo zadnji. Izjema je prevoz v smeri Polšnika, ki tudi popoldne vozi po ustaljenem voznem redu in odpelje izpred šole ob 14.15.

Vsi učenci morajo imeti na šolskem prevozu masko, za katero poskrbijo starši.

Za učence, ki odhajajo domov po pouku, so razredničarke staršem že pred vstopom 1. triade 26. 1. 2021 posredovale obvestilo o zaključku pouka za vsak dan v tednu. Istočasno so bila posredovana tudi obvestila glede potrebščin.

Lepo vas pozdravljam in vam želim vse dobro.

Ravnatelj: Peter Strle

 

Dostopnost