Skoči na glavno vsebino
  1.   Mobilnost v Španiji 19. 2. – 25. 2. 2023

19. 2. Naša pot se je pričela na šolskemu parkirišču ob 5h z avtobusno vožnjo do Benetk, nadaljevala z letom v Madrid in zaključila z letom v Almerio. Kljub pozni večerni uri prihoda na cilj, so bili na obrazih veliki nasmehi, hkrati tudi kakšna solzica sreče in veselja ob težko pričakovanem srečanju z novimi prijatelji.

       

20. 2. Današnji dan smo pričeli z zborom pred šolo. Sledil je sprehod po Almerii in spoznavanje lokalnih značilnosti. Ustavili smo se na glavnem trgu, se sprehodili po ulici slavnih zvezdnikov, obiskali umetnostno šolo, kjer je bil posnet slavni prizor z avtom Rolce-Royce iz filma Indiana Jones ter obiskali lokalno fotografsko razstavo.

21. 2. 2023 Ob 8.15 zjutraj se je za naše učence in učence gostitelje začel pouk malo drugače. Po ogledu šole so se razdelili v dve skupini in se udeležili dveh učnih dejavnosti. Ena je bila nabiranje novih znanj za izdelavo in montiranje svojih posnetkov pod mentorstvom španskega učitelja računalništva. Druga dejavnost pa pod mentorstvom učiteljice angleškega jezika, ki jim je skušala prikazati učenje tujih jezikov s pomočjo dveh aplikacij. Popoldanski del je potekal v sklopu skupnega druženja ob različnih aktivnostih.

22. 2. 2022 Učenci in učitelji smo se z avtobusom odpeljali v 160 km oddaljeno Granado, kjer smo si ogledali in se sprehodili skozi Alhambro. To je najpomembnejša kulturno-zgodovinska znamenitost Granade, mavrska citadela in palača, ki spada med znamenitosti skupne muslimanske, judovske in krščanske zapuščine.

23. 2. Pred nami je bil čudovit skoraj poletni dan z obiskom majhne idilične vasice Nijar, kjer smo si ogledali danes žal vse redkejšo rokodelsko obrt lončarstva. Pri svojem delu uporabljajo le kar nam ponuja narava oziroma njihova prst.

 

Nato smo se odpravili v narodni park Cabo de Gata in obiskali znamenito plažo, kjer so se najpogumnejši tudi namočili v morju.

24. 2. Zadnji skupni šolski dan je potekal v dveh delih. Prvi del so učenci skupaj sodelovali v angleški delavnici, kjer so nadgrajevali znanje uporabe spletne aplikacije, v drugem delu pa so učenci sodelovali pri šolskem projektu, kjer so učenci pripravili sejem, na katerem so predstavljali različne države. Med njimi so tudi naši učenci predstavili državo Slovenijo.

Dostopnost