Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11.4.2024, je OŠ Litija skupaj s Podružnico s prilagojenim programom in v sodelovanju s Predilnico Litija že tretjič izvedla enodnevno likovno kolonijo z naslovom Nitke.

Po razstavi del v avli šole, se je razstava za poletni čas preselila v prostore Predilnice Litija.

Namen kolonije je povezava šole s krajem in ustvarjanje z naravnimi materiali tekstilne industrije Litija. Letošnje leto se je kolonija izvajala na dveh lokacijah. Prvi del je potekal v okolici Predilnice Litija, kjer so učenci iskali zanimive detajle za fotografiranje, v okolico so si postavili tudi kompozicije, pri katerih so uporabili niti in jih fotografirali. Drugi del je potekal v prostorih OŠ Litija, kjer so sodelujoči učenci za nastale fotografije izdelali okvirje. Za ustvarjanje so uporabili niti, nekateri so se preizkusili tudi v šivanju. Letošnja tema enodnevne kolonije je bila Niti, fotografija in igla.

Likovne kolonije se je udeležilo 31 učencev iz 14 šol sosednjih občin. Osnovno šolo so zastopale Lana Topalovič, Zarja Žagar, Iza Jurič in Patricija Podrenk, podružnico s prilagojenim programom pa Nina Zakšek in Amina Ljubijankić.

Nad nastalimi izdelki smo tako mentorji kot mimoidoči navdušeni!

Dostopnost