Skoči na glavno vsebino

V petek, 17. 11. 2023, smo se tudi mi pridružili slovenskemu projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.
Skupaj z vrtcem smo si zjutraj privoščili okusen zajtrk, ki so ga sestavljale naslednje jedi: kruh, maslo, med, mleko in jabolko.
Vsa hrana je bila iz bližnje okolice in zato še bolj zdrava. Učenci in otroci iz vrtca Polhek so uživali v skupnem obroku. Nato smo malčke povabili še v našo učilnico, da so se skupaj z učenci malo poigrali.
Sledilo je bolj resno delo.
Spoznali smo, da obstaja veliko vrst moke, čeprav naši učenci najbolj poznajo belo pšenično moko.
Rešili smo vprašalnik o zdravem prehranjevanju in pomembnosti zajtrka.
Učenci so se naučili, od kje dobimo med, da je maslo živalskega izvora, saj ga izdelujemo iz mleka, da moko dobimo z mletjem pšenice in da jabolka rastejo na drevesu, ki se imenuje jablana.

Čeprav so vse to skoraj vsi že vedeli, se jim je zdelo delo zanimivo. Rešili so še nekaj ugank in podobnih zabavnih nalog in tako veselo in zdravo zaključili dan dejavnosti.

Dostopnost