Skoči na glavno vsebino

Mesec oktober smo pričeli s tednom otroka, v katerem je ponedeljkovo pravljično dopoldne pričaralo gledališče KU-KUC, s predstavo Škratka Sladka. V naslednjih dneh je otrokom polepšala dopoldan tetka Jesen z zanimivimi dejavnostmi in kuhanim kostanjem, otroci so odšli na pohod proti Ostrežu v okviru Malega sončka, ob koncu tednu pa je bila za otroke s strani strokovnih delavk prirejena še Polhkova olimpiada.

Sicer pa smo bili v oktobru osredotočeni na pravljico Ele Peroci, Stara hiša številka 3. Pravljico smo večkrat prebrali, skozi njo oblikovali simbolno igro. Izdelali smo veliko hišo, za katero so nekateri otroci tudi doma naredili elemente za v hišo. V hiši so se lepo zaigrali, saj so v njo vložili precej truda. Na novo smo uredili tudi igralnico, ki je dobila delno tudi novo podobo.

V mesecu oktobru so kar 4 otroci praznovali tematske rojstne dni. Tako smo po njihovih željah izpeljali dan Ane in Elze, Želvji dan, dan konjičkov ter igralni dan. Praznovanje 1 rojstnega dne je ostalo še za kasneje saj dečka ni bilo v vrtcu.

Precej pozornosti smo namenili štetju, ko so otroci preštevali otroke v oddelku, skodelice, igrač in tudi kar tako. S predšolskimi otroki smo precej tudi prirejali slike s številom pik. Naučili smo se kar nekaj izštevank, ki so otrokom zelo všeč in jih redno uporabljajo pri socialnih igrah. Veliko pozornosti smo namenili tudi igranju družabnih iger, ki prav tako krepijo matematične spretnosti otrok. Naučili smo se 2 novi igri: Barvice in Lisica koliko je ura.

S tehniko trganke in oblikovanja kroglic smo oblikovali jesenske liste, s starejšimi predšolskimi otroki smo z akrilnimi barvami pobarvali testenine in na vrvico nizali vzorec za ogrlico ali zapestnico.

Dostopnost