Skoči na glavno vsebino

V naslednjem tednu se tudi na naši šoli in podružnicah prične zbiralna akcija starih elektronskih aparatov in odpadnih baterij, ki poteka med 9. in 26. marcem 2020 v Zasavju!

V akciji želijo organizatorji napolniti sivo-zelene ulične zbiralnike za stare aparate, ki so v zasavskih občinah postavljeni že 3 leta. Zbiralnike je lokalno prebivalstvo dobro sprejelo, a zbrane količine v njih želijo še povečati, saj je potencial v Zasavju na tem področju dovolj velik.

V akciji se tudi na naši šoli potegujemo za nastop raperja Zlatka, ki si ga lahko prislužimo, če bomo v uličnem zbiralniku, ki bo pred matično šolo postavljen v času akcije, zbrali največ starih aparatov izmed vseh osnovnih šol v Zasavju. Zato nam pomagajte! Pobrskajte po svojih kleteh in predalih in nam prinesite svoje stare aparate in odpadne baterije. Da bi pomagali naši šoli jih lahko oddate tudi na vse podružnične enote, vendar jih tam oddajte v posebne mrežaste palete, ki se nahajajo znotraj šolskih prostorov.

Ulični zbiralnik in/ali  mrežaste palete bodo postavljene na naslednjih lokacijah:

  • Osnovna šola Litija, Ulica Mire Pregljeve 3, 1270 Litija
  • Podružnična šola Sava, Sava 21, 1282 Sava
  • Podružnična šola Darinke Ribič Polšnik, Polšnik 25 c, 1272 Polšnik

V akciji v zbranih količinah med seboj tekmujejo tudi vse zasavske občine in se potegujejo za stand-up nastop Teškya. Stare aparate torej lahko prispevate vsi občanke in občani.

Akcijo organizira družba ZEOS, d.o.o. skupaj z lokalnimi izvajalci javnih služb za ravnanje z odpadki (KSP Hrastnik d.d., KSP Litija d.o.o., Javno podjetje Komunala Radeče d.o.o., Javno podjetje Komunala Trbovlje d.o.o. in Javno podjetje Komunala Zagorje d.o.o.) in zasavskimi občinami (Hrastnik, Litija, Radeče, Šmartno pri Litiji, Trbovlje in Zagorje ob Savi) v sklopu projekta Life Gospodarjenje z e-odpadki, ki je sofinanciran s strani Ministrstva RS za okolje in prostor ter Evropske komisije.

Link na oddajo ETV: ( https://www.youtube.com/watch?v=rB5Nv7TNGRo – tema bolj proti koncu oddaje). Več si lahko preberete v priloženih dokumentih.

Hvala vam za vaš doprinos!

Peter Strle

Navodila za zbiralno akcijo v Zasavju

SZJ_Marčevska zbiralno-nagradna akcija v uličnih zbiralnikih Zasavja_03032020  

 

Dostopnost